Articles

how much of Adobe Captivate you know …

In ACE, adobe, adobe captivate, technology on May 16, 2008 by rajeev kumar

was pleasently surprised to find that Adobe Captivate certification is now available under Adobe Certified Expert(ACE).

Here are some of the sample questions to understand the pattern – taken from here

  1. Given a scenario, select the appropriate options for software simulation.
    You want users to watch and learn a set of actions required to perform a task in an application.
    You will NOT need interactivity.
    Which option for recording mode should you select?
    A. Assessment Simulation
    B. Demonstration
    C. Training Simulation
    D. Full Motion Recording

    Correct answer: B
  2. Create a text caption by setting the appropriate text caption properties.
    You want the height of a text caption to automatically adjust when you adjust the pixel width
    of the text caption. You click the Size and Position tab in the Text Caption dialog box.
    What should you do?
    A. Enter the number of pixels from the left and from the top
    B. Select Constrain proportions.
    C. Enter the size for width in pixels.
    D. Enter the size for height in pixels.
    Correct answer: B
  3. Manage objects on the timeline.
    You want to control the preview of how timeline objects on a slide appear or disappear. What
    should you do?
    A. Drag the playhead left or right across the Timeline
    B. Grab an object in the Timeline and drag it right or left
    C. Preview the next 5 slides
    D. Choose Preview > Project
    Correct answer: A
  4. Select the appropriate properties for rollover captions.
    You want to enter some text and have it appear when a user passes their mouse over an area on
    the slide. Which object should you insert?
    A. rollover slidelet
    B. rollover caption
    C. rollover image
    D. click box
    Correct answer: B
  5. Select the appropriate properties for a button.
    Which can be used as an alternative to requiring a mouse click and attached to a button?
    A. A rollover caption.
    B. A slidelet.
    C. A shortcut key.
    D. A zoom area.
    Correct answer: C
  6. Select the appropriate options and import Flash video into a slide.
    You have placed a FLV file into a slide and set the display for property to rest of slide. You want
    the slide to move to the next slide only after the Flash video completes playing. What setting
    should choose?
    A. set the appear after properties
    B. change the display for property to rest of project
    C. set timing to no transition
    D. pause slide till end of video
    Correct answer: D
  7. List and describe the options related to recording audio.
    What happens to an audio file when you increase the value for Encoding Speed in the Audio
    Settings dialog box?
    A. The quality of the encoded file is raised.
    B. The quality of the encoded file is flattened.
    C. The encoded file is converted from a WAV file to an MP3 file.
    D. The quality of the encoded file is lowered.
    Correct answer: D
  8. Select the appropriate options and configure a Playback control.
    Which must be added to deliver a movie that is Section 508 compliant and accessible?
    A. A.A progress bar to the playback control.
    B. B.A mute button to the playback control.
    C. C.A Closed Captioning button must be added to the playback control.
    D. D.A forward and back button must be added to the playback control.
    Correct answer: C
  9. Given a scenario, select the appropriate publishing options from the Publish dialog box.
    Which type of document or file is created when you publish your Captivate project as a Storyboard?
    A. Adobe Connect
    B. Microsoft Word
    C. an executable
    D. (EXE)
    E. Flash (SWF)
    Correct answer: B
  10. Given a scenario, select the appropriate quiz reporting preferences.
    You are NOT using an LMS. How can you receive quiz reports from your users?
    A. Select E-mail from the LMS area of Quiz Preferences.
    B. Set the Reporting Level to Interactions and score.
    C. Publish the Quiz results as a Word document.
    D. Set the Choose report data to Quiz results only.
    Correct answer: A
Advertisements

2 Responses to “how much of Adobe Captivate you know …”

  1. has some one appeared for the Adobe ACE Exam……..?????

  2. yes, any center for ACE exam can guide you on that. People have started appearing for these exams .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: